Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@01:18:11 GMT

بازهم ترکیدگی لاستیک هواپیما و ادعا‌های متناقض

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۹۳۳۰

بازهم ترکیدگی لاستیک هواپیما و ادعا‌های متناقض

آفتاب‌‌نیوز :

سوانح هوایی در ماه‌های گذشته بیشتر از قبل به گوش می‌رسد و در این میان یکی از پرتکرارترین حوادث ترکیدن لاستیک هواپیماست که سازمان هواپیمایی را هم بر آن داشت تا گزارش توصیه‌نامه ایمنی جداگانه‌ای در این باره بنویسد و منتشر کند. توصیه‌نامه‌ای که عواملی مرتبط با فرودگاه‌ها، ایرلاین‌ها و تعمیر و نگه‌داری هواپیماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیروز باز هم لاستیک هواپیما بوئینگ ۷۳۷ سپهران در فرودگاه مشهد ترکید و حسن جعفری مدیر روابط عمومی فرودگاه هاشمی‌نژاد مشهد در این باره به ایسنا گفت: پرواز شماره ۴۳۱۰ شرکت هواپیمایی سپهران که با ۱۳۰ مسافر از تهران عازم مشهد بود، پس از فرود در فرودگاه مشهد و خزش به سمت پارکینگ، در هنگام تاکسی دچار نقص فنی شد.

وی با اشاره به اینکه تمامی مسافران در سلامت به کامل به سر می‌برند، افزود: باند فرودگاه هیچ مشکلی ندارد و اگر باندهای فرودگاه مشهد مشکلی داشت، این هواپیما در باند دچار نقص فنی می‌شد. این هواپیما تمام طول باند یعنی ۴ کیلومتر را طی کرده و در هنگام خزش به سمت پارکینگ دچار نقص فنی شده است.

گر چه در این حادثه به گفته حسن رضایی‌فر –رئیس کمیسیون بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی کشوری- هم اعلام کرد که در این حادثه مشکل فنی در والو (منفذ تامین باد) لاستیک هواپیما بوده است و ارتباطی با باند هواپیما نداشته است؛ اما اشکال در سطوح پروازی یکی از عواملی بود که در آخرین گزارش سازمان هواپیمایی کشوری در ترکیدن لاستیک هواپیما به آن اشاره شده است.

در این گزارش که البته قبل از حادثه روز گذشته فرودگاه مشهد، منتشر شده، اینگونه آمده است که تمامی حوادث ترکیدگی چرخ‌ها در باند اصلی (۱۳ چپ/۳۱ راست) به وقوع پیوسته که مورد دقت دفتر بررسی سوانح و حوادث سازمان بوده است. گزارش‌های بررسی حوادث سازمان نشان می‌دهد که کیفیت نقاشی روی باند اصلی مناسب نبوده و علاوه بر تولید FOD، برجستگی‌هایی نیز بوجود آورده که لاستیک چرخ‌های هواپیماها را در وزن و سرعت زیاد دچار مشکل می‌سازد. پس از وقوع سانحه خروج از باند هواپیمای ۸۳MD شرکت هواپیمایی زاگرس در سال ۱۳۹۴ و حادثه ترکیدگی لاستیک هواپیمای ۷۳۷B شرکت هواپیمایی سپهران در سال ۱۴۰۰، توصیه ایمنی برای ارتقای کیفیت سطح باند اصلی فرودگاه مشهد (قدرت ترمزگیری و رنگ‌آمیزی) صادر شده که با توجه به اظهارات مدیران فرودگاهی، به دلیل زمان‌بر بودن و حجم زیاد پروژه، تاکنون موفق به اقدام اصلاحی نشده‌اند.

و از سوی دیگر محمد محمدی بخش –رئیس سازمان هواپیمایی کشوری- نیز پیش از این حادثه در پاسخ به سوالی درباره اینکه یکی از مشکلات و عوامل ترکیدگی لاستیک هواپیما، سطوح پروازی است که در حال حاضر از ۱۰ فرودگاه بین المللی تنها دو تا فرودگاه گواهی دارند و اغلب این حوادث در فرودگاه مشهد رخ می‌دهد، اعلام کرد: سطوح پروازی دارای اشکال در حال ترمیم است و دستورات لازم برای اصلاح آن را اعلام کردیم.

حالا باید دید با وجود اعلام مشکل از باند فرودگاه مشهد، چرا مسئولان این فرودگاه آن را نمی‌پذیرند و هر چه سریعتر نسبت به حل این نقیصه اقدام نمی‌کنند؟

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سوانح هوایی لاستیک هواپیما فرودگاه مشهد سازمان هواپیمایی لاستیک هواپیما فرودگاه مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۹۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی

مهدی توکلی گفت: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد ظرفیت مهم توسعه و رونق اقتصادی در جنوب استان خراسان رضوی و شمال استان خراسان جنوبی را دارا است.

وی خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی این فرودگاه بستری برای حمل‌ و نقل هوایی و جابجایی مسافر در ۱۵ شهر پیرامونی آن فراهم آمده است.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد اظهار کرد: با راه‌اندازی فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد که بعد از ۳۰ سال با پیگیری‌های مجدانه دولت سیزدهم به سرانجام رسید، زمان سفر به تهران به حدود یک ساعت کاهش یافت و آرزوی دیرینه مردم منطقه محقق شد.

وی بیان کرد: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد بعد از فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد و فرودگاه شهدای سبزوار به‌ عنوان سومین فرودگاه تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در خراسان رضوی با ارزش ۷۰۰ میلیارد تومان در خردادماه پارسال افتتاح و از مهرماه به بهره‌برداری رسید.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد اذعان کرد: شرکت هواپیمایی وارش با برقراری پروازهای منظم هفتگی در مسیر تهران ـ گناباد ـ تهران طی ۴۰ پرواز بیش از ۳۹۰۰ نفر مسافر را تاکنون جابجا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: تا فاصله ۱۵۰ کیلومتری فرودگاه گناباد، ساکنین شهرستان‌های جنوب خراسان رضوی و شمال خراسان جنوبی از جمله گناباد، بجستان، بردسکن، خلیل‏‌آباد، قائن، فردوس، خضری و دشت بیاض، سرایان، خواف و... در زمان کمتر از ۲ ساعت می‌توانند به فرودگاه دسترسی داشته باشند، همچنین این زمان برای ساکنان شهرستان کاشمر در فاصله ۱۲۵ کیلومتری گناباد حدود ۷۵ دقیقه است.

توکلی گفت: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد در ۶ کیلومتری شمال این شهر و در حاشیه بزرگراه گناباد به تربت‌حیدریه احداث شده که دسترسی سریع و آسان و بدون بار ترافیکی یکی از مزیت‌های نسبی آن است.

وی افزود: از جمله امکانات در این فرودگاه برای مسافران، پارکینگ شبانه‌روزی و ساعتی، تاکسی درون‏‎ شهری و برون‏ شهری با قیمت مناسب، اتاق کودک -کافی شاپ و غرفه عرضه سوغاتی و صنایع دستی شهرستان است.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد بیان کرد: افزایش تقاضای سفر هوایی و حمایت مردمی، شرط لازم جهت افزایش تعداد پروازها در هفته است که در صورت تحقق آن، با زیرساخت فعلی ظرفیت برقراری پروازها به‌صورت همه‌روزه در مسیرهای مختلف هوایی را دارد.

وی با بیان اینکه مسافران می‌توانند برای خرید بلیت از سایت‌‏های معتبر اقدام کنند، گفت: راه‌اندازی این فرودگاه بستر توسعه و رونق منطقه در زمینه‌های مختلف را افزایش داده است.

مرحله نخست بهره‌برداری از فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد به عنوان سومین فرودگاه استان خراسان رضوی چهارم خردادماه سال گذشته با حضور رییس مجلس شورای اسلامی آغاز شد. برای تکمیل و بهره‌برداری از فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد در مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

فرودگاه شهدای گناباد دارای زمینی به وسعت ۲۵۰۰ هکتار و ۲۷۰۰ متر باند به عرض ۶۰ متر است و تا فرودگاه مشهد ۲۷۰ کیلومتر تا سبزوار ۳۰۰ کیلومتر و تا بیرجند ۲۱۸ کیلومتر فاصله دارد و اکنون به عنوان سومین فرودگاه استان خراسان رضوی بعد از مشهد و  سبزوار، در منطقه جنوب خراسان رضوی فعالیت دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • سخنگوی سازمان هواپیمایی: ۷۸ فروند هواپیما و هلی‌کوپتر وارد کشور شد
  • بوئینگ ۷۶۷ بدون چرخ جلو با دماغه در فرودگاه استانبول نشست!+ فیلم
  • سیل هواپیما‌ها و باند‌های فرودگاهی در جنوب برزیل را زیر آب برد (فیلم)
  • قیمت بلیط هواپیما تهران استانبول
  • فرود بدون چرخ یک هواپیمای باری در فرودگاه استانبول+فیلم
  • (ویدئو) سیل هواپیما‌ها و باند‌های فرودگاهی در جنوب برزیل را زیر آب برد
  • پرواز تهران - خرم‌آباد به فرودگاه مهرآباد بازگشت
  • تصویری قدیمی از بوسه بر پیشانی احمدی‌نژاد روی باند فرودگاه
  • فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟